Végzettek beszámolói

Éppen egy év telt el azóta, hogy a ProMami® program első csoportján részt vettem. Hogyan segített nekem a program és mi változott azóta? Mit tanultam a sok értékes beszélgetésből, csoporttársaim történeteiből, s a tréning vezetőinek bölcs tanításaiból? Nehéz erre egyenes és rövid választ adni, hiszen olyan nagyon összetett kérdés ez, illetve oly sok fontos más tényező formálta és formálja azóta is életemet.

A következő azonban bizonyos: a ProMami® program volt az első olyan fórum, ahol őszintén, nyíltan, de ugyanakkor biztonsággal beszélhettem az engem akkor pillanatnyilag foglalkoztató alapvető, de kő kemény életkérdésekről - kezdve az étkezéssel, a családi és baráti kapcsolatokon át a nőiség, a párkapcsolat és az anyaság témájáig valamint a mindezekkel kapcsolatos szorongásokról és legrejtettebb félelmekről. Hatalmas ajándék volt számomra az a tapasztalás, hogy ahogyan fokozatosan ismertük meg egymást csoporttársaimmal és nyíltunk meg egymás felé, rájöttünk mindannyian, hogy problémáinkkal nem vagyunk egyedül, illetve, hogy azok megoldására van mód és remény.

Rájöttem, ha félelmeimmel szembe tudok nézni és azokat barátaimmá tudom változtatni, átvarázsolhatom őket életem legbölcsebb és leghatásosabb segítőivé. Ebből a tudásból erőt tudtam meríteni és tovább lépni az önismeret hosszú és kanyargós útján, erősítve egyre inkább hitemet abban, hogy az élet nem állít elém nagyobb méretű feladatot, mint amekkorával meg tudok küzdeni.

CP

« vissza