Sayti Andrea vagyok. 1968. július 31-én születtem Aradon.

Hiszem, hogy kevés dolog van olyan sokszínű, mély, változásra képes és izgalmas mint az emberi elme világa – talán csak az a külvilág minek tükörképe. E két világ viszonyát, részleteit és egészét kutatom születésem óta, s ezek néha bepillantást engednek titkaikba, olykor csak azért hogy később egy másik szempontból újra kérdéseknek, kereséseknek –kutatásoknak adjanak helyet.

A nyugati pszichológia iránti érdeklődésem részben az önismeret természetes szükségletéből, saját útkereséseim és problémamegoldásaim részeként, részben mások megértése és segítése céljából több módszer kipróbálásához vezetett (autogén tréning, tranzakció analízis, pszichodráma, táncterápia, pszichoasszisztensi képzés, stb).

Ezzel párhuzamosan kilenc éve rátaláltam a keleti pszichológia, a jóga útjára is, melyről hamar kiderült hogy számomra mindkét világ felfedezéséhez a legjobb módszernek bizonyult. Hetedik éve tanítom is a jógát és nagy örömmel tapasztalom, hogy a meditációhoz vezető utak és technikák gyakorlása mások életében is mennyi pozitív változást hoznak

Szintén 2001 óta a Birthlight Pre- és Perinatális Yoga (kismamajóga) rendszerében tartok jógafoglalkozásokat várandósoknak és gyermekeknek (6 hét-2 év), továbbá szülésfelkészítő műhelyt melyen fentiek mellett a dulaképzésen tanultakat és az aszisztált szüléseknél megfigyelteket is átadom.

Az én esetemben a ProMami® ötlete – akkor még ProBaby névvel – 2004-2005ben fogalmazódott meg bennem, egy pszichoterapeuta bátorítására és akkor ez még kizárólag azoknak a nőknek szólt, akik szervi tünet- és panaszmentességük ellenére sem fogantak meg. Az akkor összeállított program főleg a jóga módszereit gyűjtötte egybe (célzott testgyakorlatok, légzőgyakorlatok, relaxációs módszerek, stb) kiegészítve néhány játékkal és megbeszéléssel. Ez a koncepció sokban átalakult, színesedett és kiteljesedett, amikor Flórával találkoztam és immár nem csak a fent említett leendő édesanyákra szabott programot hoztunk létre közösen, de mindazokhoz a nőkhöz is szólunk akik életük bármely szakaszában gondokkal küzdenek. Ez lett a ProMami® Program.


« vissza