ProMami® alapprogram

Az első ProMami®-ra főleg olyan nők érkeztek, akiknél nem fogant meg a baba. Hamar rá kellett jönnünk azonban, ez a program sokkal szélesebb körben is hat. Ahhoz, hogy az ember eljusson oda, hogy gyereket szeressen, már valószínűsíthető, hogy önmagát elfogadta, a nőisége rendben van, van egy egészséges párkapcsolata, van munkahelye: egy tudatos, kialakult, felnőtt női személyiség, aki tisztában van a múltjával, és fejlődés-lélektanilag eljutott oda, hogy éretté váljon a családalapításra. De ha mindez rendben van, miért nem jön a várva várt gyerek?

Ez a program - gyakorlati formában - a fejlődés-lélektani kérdéseket boncolgatja négy és fél napon keresztül. Mindenki saját magával dolgozik, de segítségükre vannak persze a feladatok, a játékok, a kérdések, és a jógának bizonyos gyakorlatai mint pl. a relaxációk, a légző-gyakorlatok.

Ez egy csoportos foglalkozás, ahol bár mindenki saját magát vizsgálja, a feladatokat közösen végzik. Közösek a megélések, a fájdalmak és az örömök is. Érezhetik, nincsenek egyedül a problémáikkal. Ez nagy segítség.

Négy és fél napon keresztül különböző témákkal foglalkozunk a születéstől kezdve egészen napjainkig. Mindenki megtalálhatja, hogy hol akadt el, hol vannak azok a sérelmek, amelyek miatt nem tud továbblépni, és mit kell rendbe tenni ahhoz, hogy a blokk feloldódjon. El kell fogadni a múltat és be gyógyítani a sebeket.

Nagyon fontos, hogy mindenki egyedül dolgozik, annyit halad, amennyi energiát befektet önmagába. A csoportélmény segítőleg hat, hiszen megéljük, nem vagyunk egyedül. A csoportnak önmagában is ereje van: közös sorsok, közös nehézségek. Ez hozzásegít bennünket a mély megéléséhez, mások elfogadásához, a tolerancia és az empátia fejlesztéséhez.

A program játékokkal, kérdésekkel és feladatokkal segíti az egyént. Fontos, hogy nem adunk konkrét megoldást a problémákra, hiszen az egyénenként más és más. Mindenkinek önmagának kell megtalálnia saját megoldását.

Az itt és most megélése a lényeg. Ahhoz, hogy képesek legyünk a jelenben létezni, fontos, hogy ismerjük és feldolgozzuk a múltunkat. Csak ezek után következhet az elfogadás és lehetőség a változtatásra.

A végzettek számára lehetőséget adunk arra, hogy segítő beszélgetés keretében egyénileg folytathassák a megkezdett önfeltáró munkát.

Ugyancsak a továbblépést segíti elő, hogy a program elvégzése után mindenki jelentkezhet segítőnek, ahol újra átélheti a négy és fél napot. Ezáltal egy más szemszögből nézhet rá ugyanazokra a kérdésekre és az új csoporttagok által újabb tapasztalatokkal, történetekkel, felismerésekkel gazdagodhat.

Ajánljuk a Rólunk írták menüpontban elolvasni, az ehhez kapcsolódó hozzászólásokat!


« vissza